Persondatapolitik

1. Generelt

1.1 Denne politik om behandling af personoplysninger beskriver, hvorledes Hair & Skin Care indsamler og behandler oplysninger om dig.

1.2. Persondatapolitikken gælder for personoplysninger, som du afgiver til os, eller som vi indsamler vi hjemmesiderne hairandskincare.dk samt barberolie.dk (herefter blot hjemmesiden)

1.3 Hair & Skin care er dataansvarlig for dine personoplysninger. Al henvendelse til Hair & Skin Care kan ske via kontaktoplysningerne – se pkt. 7

2. Formål og retsgrundlag

2.1 Når du besøger hjemmesiden, indsamler vi automatisk oplysninger om dig og din brug af hjemmesiden (eksempelvis hvilken type browser du bruger, hvilke søgeord eller termer du bruger, din IP-adresse samt information om din computer.

  • Formålet er at optimere din oplevelse samt hjemmesidens funktion. 
  • Retsgrundlaget findes i EU Databeskyttelsesforordnings art. 6, stk. 1, litra f

2.2 Når du køber et produkt eller kommunikerer med os via hjemmesiden, indsamler vi de oplysninger, du selv afgiver (eksempelvis navn, adresse, e-mail, telefonnummer, betalingsmåde, oplysninger om de produkter du har købt og/eller returneret, ønsker til levering samt din IP adresse hvorfra bestillingen foretages.

  • Formålet er at levere de produkter, du har bestilt og i øvrigt opfylde vores aftale med dig. Oplysninger om køb kan også behandles for at opfylde lovkrav til eksempelvis bogføring og regnskab. Ved køb indsamles IP adressen med det formål at forhindre snyd.
  • Retsgrundlaget findes i EU Databeskyttelsesforordnings art. 6, stk. 1, litra f

2.3 Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, indsamler vi oplysninger om dit navn og din e-mail.

  • Formålet er at kunne sende nyhedsbrevet til dig
  • Retursgrundlaget findes i EU Persondatafordningens art. 6, stk. 1, litra f

3. Modtagere af personoplysninger

3.1 Oplysninger om dit navn, adresse, e-mail, telefonnummer samt ordrenummer og specifikke leveringsønsker videregives til den valgte leverandør samt Shipmondo, der administrerer forsendelserne for os.

3.2 Oplysninger kan overlades til eksterne samarbejdspartnere, der behandler oplysningerne på vegne af os. Eksterne samarbejdspartnere anvendes blandt andet til drift, bogføring, udsendelse af nyhedsbrev m.v.

3.2.1 Firmaer, der behandler data for os:

  • Nordicway, der varetager drift af webhotel
    • Registering af IP adresse
    • Varetagelse af e-mail hotel
    • Varetagelse af webhotel samt databasen
    • Oplysningerne gemmes i 5 år
  • Yourpay, der varetager en del af betalingsdelen
    • Dine betalingsoplysninger sendes til Yourpay for at cleare dit betalingskort eller din betaling via ViaBill
  • SimpeltRegnskab.dk, varetager vores bogholderi
    • Navn, adresse, telefonummer og e-mail gemmes hos SimpeltRegnskab.dk, så vi kan udstede lovpligtig faktura på dit køb
    • Oplysningerne gemmes i 5 år
  • Shipmondo, der sikrer os billigst mulig fragt på din ordre
    • Navn og adresse bruges til at kunne sende din ordre til dig
    • Telefonnummer og e-mail bruges til at kunne orientere dig om forsendelsen, når den er på vej til dig.
  • MailChimp, som vi bruger til at sende dig nyheder og gode tilbud
    • Din e-mail bruges til at kunne sende dig nyheder og tilbud fra os
    • Data gemmes i USA, men MailChimp er certificeret til at gøre dette via “EU – U.S. Privacy Shield Framework”, der sikrer, at dine data ikke misbruges
    • Du kan til enhver tid slette disse oplysninger ved at afmelde dig nyhedsbrevet.
  • TrustPilot
    • Din e-mail bruges til at sende dig et link, hvor du kan anmelde din handel hos os.
    • Dit navn bruges til at sende en personificeret e-mail til dig.
    • Invitationen gemmes hos TrustPilot i 3 år, hvorefter invitationen slettes.
  • Google Analytics
    • Ved hjælp af Google Analytics kan vi forbedre brugervenligheden på hjemmesiden. Oplysningerne, som Google Analytics indsamler, kan vi bruge til at få viden om, hvor mange besøgende, vi har, og hvordan disse bruger siden. Endvidere kan vi se, hvor folk kommer fra, før de kigger forbi hos os. Derudover kan vi se, hvor længe en besøgende opholder sig på siden og derved få viden om, hvilke sider der fungerer, og hvilke der skal forbedres. Dine oplysninger sendes til Google i anonymiseret form. og opbevares i 26 måneder.

Ovenstående virksomheder er databehandlere og under vores instruks og behandler data, som vi er dataansvarlige for. Databehandleren må ikke anvende oplysningerne til andet formål end opfyldelse af aftalen med os. Vi har indgået skriftlige databehandleraftaler med databehandlerne, der behandler personoplysninger på vores vegne.

4. Dine rettigheder

4.1 Med henblik på at skabe åbenhed omkring behandlingen af dine oplysninger, skal vi, som dataansvarlig, oplyse dig om dine rettigheder.

4.2 Indsigtsret

4.2.1 Du er til enhver tid berettiget til at anmode os om oplysning om blandt andet hvilke oplysninger vi har registerret om dig, hvilket formål registreringen tjener, hvilke kategorier af personoplysninger og modtagere af oplysninger, der eventuelt måtte være, samt oplysning om, hvorfra oplysningerne stammer.

4.2.2 Du har ret til at få udleveret en kopi af de personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan sende en skriftlig anmodning til kundeservice@hairandskincare.dk. Du kan blive bedt om at dokumentere, at du er den, du giver dig ud for at være.

4.3 Retten til berigtigelse

4.3.1 Du har til at få forkerte personoplysninger om dig rettet. Er der fejl, bedes du kontakte os skriftlig med oplysning om, hvad der er forkert, og hvad der skal rettes.

4.4 Retten til at blive slettet

4.4.1 I visse tilfælde har du ret til at få alle eller visse af dine personoplysninger slettet af os, såfremt vi ikke har andet end dit samtykke til at opbevare din personoplysninger. Du kan gøre dette ved skriftligt at tilbagekalde dit samtykke. 

4.5 Retten til indsigelse

4.5.1 Du har til enhver tid ret til af grunde, der vedrører din personlige situation at gøre indsigelse mod den behandling af dine personoplysninger, som vi foretages på grundlag af vores interesse – jvf. pkt. 22.1 og 2.3.

4.6 Retten til at tilbagekalde samtykke

4.6.1 Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke ved at kontakte os på kundeservice@hairandskincare.dk.

4.7 Retten til at klage

4.7.1 Du har til enhver tid ret til at indgive en klage til Datatilsynet, Borgergade 28, 5, 1300 København K over vores behandling af dine personoplysninger. Klagen kan indgives på dt@datatilsynet.dk eller 3319 3200.

5. Sletning af persondata

5.1 Oplysninger indsamlet om dit brug af hjemmesiden jvf. pkt. 2.1 slettes senest, når du ikke har gjort brug af hjemmesiden i 26 måneder.

5.2. Oplysninger indsamlet i forbindelse med tilmelding til vores nyhedsbrev slettes, når dit samtykke trækkes tilbage, med mindre vi har et andet grundlag for behandling af oplysningerne.

5.3 Oplysninger indsamlet i forbindelse med køb, du har gennemført, vil som udgangspunkt først blive slettet efter 5 år efter udløbet af det kalenderår, hvori du har foretaget købet. 

6. Sikkerhed

6.1 Kun medarbejdere, der har reelt behov for at få adgang til dine personoplysninger for at udføre deres arbejde, har adgang til disse.

7. Kontaktoplysninger

7.1 Hair & Skin Care er dataansvarlig for de persondata, som indsamles via hjemmesiden. 

7.2 Hvis du har spørgsmål eller bemærkninger eller ønsker at gøre brug for dine rettigheder kan du kontakte:

Hair & Skin Care
Havkærparken 20
8381 Tilst

E-mail: kundeservice@hairandskincare.dk

Kontakt kan også ske via denne side.

8. Ændringer

8.1 Persondatapolitikken kan opdateres løbende og vil altid kunne findes i nyeste version under menupunktet “Information” på hjemmesiden.